GP vinklar om Örgryte och vet inte vad gatan heter…

I GP (gp.se) idag fanns denna artikel: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1134943-vapnat-ran-mot-butik-i-orgryte

Den innehåller ett par intressanta faktorer:

Dels benämns adressen som Ånäsgatan och inte Ånäsvägen. Ånäsgatan finns i Mölndal ( länk ) och Örebro. En liten miss men ändå…

Sedan säger rubriken att händelsen skedde i Örgryte vilket knappast kan betraktas som korrekt. Möjligtvis så kan platsen anges till Örgryte/Härlanda (som avser statsdelen, länk) men det är knappast så att det som avses är det som de flesta av läsarna uppfattar som Örgryte (som förknippas med de stora villorna vid St Sigfridsplan och några av de rikaste människorna i staden).

Varför gör då GP så här? Jag kan tänka mig ett par förklaringar:
– Bristande kunskap, de vet inte bättre. Jag hoppas och tror att detta inte är sant
– Avsiktlig vinkling för att få fler att klicka på länken. Jag hoppas att detta inte är sant (trodde bara att lättpressen (GT, Aftonbladet) gjorde det) men jag är rädd att GP börjar göra avkall på sanningen för att maximera klick och detta gör mig ledsen….

Share on Facebook